Duben

VELUX běžel pro Světlušku

Společnost VELUX v rámci oslav 75 let založení mateřské skupiny VKR podpořila Nadační fond Českého rozhlasu – Světlušku, který finančně podporuje nevidomé a slabozraké. Dne 21. 4. se zaměstnanci firmy zúčastnili Běhu pro Světlušku. Každý zaměstnanec přispěl částkou startovného 400 korun, kterou VELUX zdvojnásobil, a vybralo se tak celkem 21 600 korun. Akci podpořilo celkem 27 zaměstnanců v čele s generální manažerkou Dagmar Plevačovou.

Každoročně pořádá Světluška – Nadační fond Českého rozhlasu v Praze, v Brně a v Jihlavě noční běhy. Výtěžek ze startovného jde v celé výši na nadační fond. VELUX se tento rok v rámci oslav 75. výročí skupiny rozhodl 21. dubna 2016 účastnit brněnského běhu v parku Lužánky.

Zaměstnanci měli na výběr z tratí dvou délek – 2,5 nebo 5 km. Vzdálenost mohli běžet nebo jít, důležité bylo překonat vzdálenost a hlavně se zúčastnit. Každý přispěl částkou ve výši startovného – 400 korun. Stejnou částkou 400 korun přispěla na každého závodníka i firma.

Cílem bylo v souvislosti s výročím zdolat dohromady 75 kilometrů. Samotný běh absolvovalo 22 dospělých, 1 dítě v kočárku a jeden pes. Dohromady urazili celých 80 kilometrů a přispěli do Nadačního fondu Českého rozhlasu částkou 21 600 korun.

Fotografie události v tiskové kvalitě najdete v příloze.

Tým VELUX před startem.

VELUX při běhu.

Již 75 let skupina VELUX vytváří lepší životní podmínky lidem na celém světě a zpřístupňuje jim denní světlo a čerstvý vzduch střešními okny. V našem výrobním programu jsou střešní okna a výrobky pro prosvětlení ploché střechy i široká škála ozdobných prvků a žaluzií, rolet, instalačních řešení a inteligentních ovládacích prvků pro domácnosti. Tyto produkty přispívají k zajišťování zdravého a udržitelného prostředí v interiérech pro práci a studium i hru a potěšení. Fungujeme globálně – prodáváme a vyrábíme ve více než 40 zemích a na celém světě zaměstnáváme na 9 500 lidí. Vlastníkem skupiny VELUX je společnost VKR Holding A/S, jejíž akcie drží několik nadací a rodina. Další informace naleznete na webových stránkách www.velux.com.