Březen

Výroba strešných okien VELUX na Slovensku bude pozastavená

Výrobný závod spoločnosti VELUX v Partizánskom sa od 29. marca zatvorí na 14 dní.

Klesajúci európsky predaj a montážne zásoby v celej Európe spolu s obmedzením dodávok komponentov v súvislosti so situáciou v dôsledku koronavírusu (COVID-19) spôsobili, že výroba strešných okien bude od 29. marca pozastavená minimálne na obdobie dvoch týždňov. Týka sa to nasledujúceho výrobného zariadenia:

Slovensko

Partizánske Building Components – SK, s.r.o.

Pozastavenie výroby ovplyvní približne 450 zamestnancov.

K dispozícii bude obmedzený počet zamestnancov na riešenie mimoriadnych udalostí v mieste.

Predaj výrobkov VELUX pokračuje bez obmedzení.

Dagmar Plevačová, generálna riaditeľka VELUX Slovensko a Česká republika, dodáva:

„VELUX Slovensko i Česká republika nadále normálně a neomezeně funguje. Jsme k dispozici všem zákazníkům a poskytujeme kompletní služby, včetně zásobování trhu našimi výrobky, bez limitace. Jako globální modelová firma jsme zvládli přesun do světa digitální komunikace během několika hodin a využíváme potenciál moderních nástrojů naplno. Dočasné přerušení výroby v Partizánském, odkud výrobky společnosti VELUX putují do celého světa, je pouze reakcí na předpoklad snížené poptávky trhu a aktuální plné skladové zásoby, způsobené globální pandemií viru COVID-19.“

Pozastavenie výroby na 14 dní súvisí s ďalšími aktivitami, ktoré nedávno vykonala skupina VELUX v celej Európe. Okrem Slovenska pozastavuje výrobu od 29. marca na viacerých miestach v strednej a východnej Európe. Vo Francúzsku už bola výroba pozastavená.

Skupina VELUX bude aj naďalej monitorovať vývoj šírenia koronavírusu (COVID-19) a na základe výsledného vplyvu na predaj prijme ďalšie opatrenia. V súčasnej neľahkej situácii je dôležité zamerať sa na bezpečnosť našich zamestnancov a obchodných partnerov. A tiež na našu spoločenskú povinnosť pomáhať pri prevencii šírenia vírusu a zároveň zaručiť dodávky našim zákazníkom.

Prečítajte si o ďalších preventívnych opatreniach súvisiacich s koronavírusom, ktoré sme prijali v našej globálnej organizácii.